Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Koirankakkaroskikset

Espoo Kuntalaisaloite
Julkaistu 
28.2.2018
Kerää osallistujia
Lähetetty kuntaan 
Kerää osallistujia

Aloitteen sisältö

Ehdotan, että Espoo painattaisi, tiedottasi ja jakelisi aktiivisesti kaikille halukkaille kuntalaisille koirankakkaroskis.fi -tarroja, joilla kampanjoidaan koiran jätösten vähentämistä ympäristössämme. Hyviä jakelukanavia voisivat olla esim. kaupungin yhteispalvelupisteet ja asuinalueyhdistysten tai vastaavien kautta. Itse osoittaisin mielelläni tuollaisella sympaattisella tarralla, että meidän roskalaatikkoomme saa mieluusti nakata satunnaisen kakkapussin koirankävelytyslenkin varrella. Uskon että moni muukin espoolainen edesauttaisi mielellään tällaisella yksinkertaisella tavalla yhteisen viihtyvyyden lisääntymiseen, joko "palvelun" tarjoajana, tai käyttäjänä.

Espoossa keskustellaan nimittäin taas ahkerasti aiheesta koirankakka, kuten aina keväisin.. Ilolla ollaan jo pantu merkille muutamille paikoille Espooseenkin ilmestyneet mainostajien sponsoroimat kakkapussitelineet. Silti itsekin, sekä koiran, että kohtalaisen pätkän leikattavaa ruohoa kadunvarressa omistavana, olen kiusallisen tietoinen siitä, että roskalaatikoita löytyy paikoitellen kurjan vähän, usein juuri esim. pientaloalueilla. Samaa valitellaan keskusteluissa yleisesti ja toistuen.

Ratkaisuna tähän olen huomannut joissain yksityisissä (tosin valitettavan harvoissa) espoolaisroskiksissakin selkeän koirankuvalla merkatun-tarran, joka vinkkaa tuonne koirankakkaroskis.fi -kampanjaan

Kampanjan sivustolla listataan, että Espookin kuuluisi noihin fiksuihin kuntiin, jotka ovat luvanneet omatoimisesti painattaa kampanjan tarroja. Valitettavasti sivulla löytyvä linkki ei kuitenkaan toimi, ja hakusanalla "koirankakka" löytyy kaupungin sivuilta ainoastaan vastalinkki takaisin k.o.-sivulle. Tiedustellessani mistä voisin tällaisen symppiskoirankuvalla nimikoidun tarran meidän pihasäiliöön tilata, tunnusti kaupungin virkailija nolona, että Espoo ei ole tällä hetkellä tuntenut kykenevänsä taloudellisesti rahoittamaan kyseisten pikkutarrojen painatusta. Toivon että asiaa voitaisiin kuitenkin vielä kertaalleen harkita, ja että Espoollakin vielä löytyisi rahaa tällaisen pienen ja huokean ihmisiä osallistavan hankkeen kannattamiseen yleisten alueidemme siisteyden lisäämiseksi!

Olen jo aiemmin ripustanut postilaatikkoomme privaatin kakkapussiannostelijan, josta toivon mahdollisesti pussinsa unohtaneita koirankakattajan ottavan pussin. Olisi niin paljon mukavampaa hoitaa kaupungin nurmikaistaletta tonttimme vieressä tien laidassa, jos leikkuuta ei tarvitsisi joka kerta aloittaa kohtalaisen epämiellyttävällä ja aikaa vievällä kakankeruuoperaatiolla.

Aloitteen lisätiedot

Vastuuhenkilö

Osallistujat

16

Kuvaajassa näytetään vain Kuntalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.