Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Prosenttiperiaatteen toteuttamiseen työryhmä

Rovaniemi Kuntalaisaloite
Julkaistu 
7.2.2014
Kerää osallistujia
Lähetetty kuntaan 
30.9.2014
Lähetetty kuntaan 
30.9.2014

Aloitteen sisältö

Prosenttiperiaatteella tarkoitetaan sitä, että rakennuskustannuksista noin yksi prosentti varataan rakennuksen tai sen ympäristön taiteelliseen parantamiseen. Prosenttiperiaatetta voidaan noudattaa monella tavalla sekä uusissa rakennushankkeissa että korjausrakentamisessa. Valmiiseen rakennukseen voidaan ostaa taideteoksia, teos voidaan tilata mittatilaustyönä taiteilijalta ja taiteilijoille voidaan järjestää suunnittelukilpailuja. Monet kaupungit ja kunnat noudattavat prosenttiperiaatetta ja tiedottavat, miten prosenttiperiaateta noudatetaan. Kohdistamalla taidehankinnat oman alueen ammattitaiteilijoille, prosenttiperiaatteella on merkittävä työllistävä vaikutus.

Lapin taiteilijaseura ehdottaa, että Lapin kuntiin perustetaan työryhmiä edistämään prosenttiperiaatteen käyttöä ja päättämään taidehankinnoista. Työryhmissä tulisi olla edustus esimerkiksi kunnan teknisestä lautakunnasta, taidemuseosta, Lapin taiteilijaseurasta, kohteen arkkitehti sekä käyttäjän edustaja. On tärkeää, että uusista taidehankinnoista on päättämässä taidealan ammattilaisia. Taideteosten valintaprosessien tulisi myös olla läpinäkyviä.

Lapin taiteilijaseura tukee lappilaista kuvataidetta ja lisää jäsentaiteilijoiden työmahdollisuuksia. Seuran jäsenenä on 105 ammattikuvataiteilijaa, jotka asuvat eri puolilla Lappia.

Aloitteen lisätiedot

Vastuuhenkilöt

Vastuuhenkilötiedot poistuvat, kun aloitteen toimittamisesta kuntaan on kulunut vuosi.

Osallistu aloitteeseen

Aloitteeseen ei voi enää osallistua, koska se on jo lähetetty kuntaan.

Osallistu aloitteeseen

Aloitteeseen ei voi enää osallistua, koska se on jo lähetetty kuntaan.
113 Osallistunutta
112 kunnan asukasta
100 nimeä julkaistu palvelussa (nimilista ei enää nähtävissä)

Osallistujat

113
112 kunnan asukasta
100 nimeä julkaistu palvelussa (nimilista ei enää nähtävissä)

Kuvaajassa näytetään vain Kuntalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.