Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Tapiolan vanha uimahalli on purettava ja rakennettava uusi alkuperäisillä piirustuksilla

Espoo Kuntalaisaloite
Julkaistu 
8.1.2018
Kerää osallistujia
Lähetetty kuntaan 
Kerää osallistujia

Aloitteen sisältö

Tapiolan uimahalli on palvellut espoolaisia, ja erityisesti Tapiolan lähiseudulla asuvia, jo vuodesta 1965 lähtien. Vasta 2000-luvun alussa uimahallille tehtiin mittava remontti. Tuo peruskorjaus epäonnistui täysin. Kaunis ulkoa, mutta surkeaa sisältä. Remontti nieli espoolaisten rahaa yhdeksän miljonaan euroa.

Tämän jälkeen rakenteita on jouduttu paikkaamaan 2005 lähtien liki 2 miljoonalla eurolla eikä loppua ole nähtävissä. Tämä molokin kita on siis vienyt jo nyt 11 miljoonaan euroa espoolaisten veronmaksajien varoja. Lisäksi uimahalli on ollut suljettuna kesäkuusta 2016 lähtien, ja aiheuttanut näin muihin, täyttöasteen ylärajoilla jo oleviin, espoolaisiin uimahalleihin arvioitua enemmän käyttöpaineita.

Julkisuudessa olevien tietojen mukaan kaupunki on budjetoinut lisäremonteille 7 miljoonaan euroa vuosille 2018-19. Jos tämä toteutuu, uimahalli tulisi maksamaan kaikkiaan noin 18 miljoonaa euroa eikä meille espoolaisille ole esitetty mitään takuuta remontin onnistumisesta.

Uusimpien tietojen mukaan asiantuntijat epäilevät remontoinnin järkevyyttä ja ovat kääntymässä kannattamaan uimahallin purkamista ja sen uudelleen rakentamista alkuperäisillä piirustuksilla (HS 4.1.2018). Jostain syystä Espoon kaupunginmuseo laittaa hanttiin välittämättä espoolaisille aiheutuvista kustannuksista ja heidän virkistysmahdollisuuksistaan. Helsingin Sanomien saamien tietojen mukaan korjaamisen kokonaishinnaksi on arvioitu 21 miljonaa euroa. Tuolla samalla hinnalla saisi asiantuntijoiden mukaan purettua vanhan uimahallin ja rakennettua uuden ja nykyvaatimuksia täyttävän uimahallikokonaisuuden.

Vertailukohdaksi voidaan ottaa Leppävaaraan 2016 valmistunut täysin peruskorjattu uimahalli laajennuksineen (hyppytorniallas, vesijuoksualue ja kattava spa-osasto) sekä uusi maauimala vesipuistoineen. Kaikkiaan tuo uudistus maksoi noin 40 miljoonaan euroa.

Me allekirjoittaneet vaadimme, että Tapiolan uimahalli puretaan ja jo myönnetty 7 miljoonan euron lisärahoitus siirretään uuden uimahallin rakentamiseen alkuperäisiä piirustuksia hyödyntäen.

Aloitteen lisätiedot

Vastuuhenkilö

Osallistujat

12

Kuvaajassa näytetään vain Kuntalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.