Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Kehityvammaisten kansalaisopiston kurssimaksut Virroilla

Virrat Kuntalaisaloite
Julkaistu 
8.9.2017
Lähetetty kuntaan 
11.9.2017
Lähetetty kuntaan 
11.9.2017

Aloitteen sisältö

Ihmettelen kuinka eriarvoisia kehitysvammaiset ihmiset ovat saman Sote-alueen Virrat-Ruovesi sisällä.
Ruoveden kansalaisopiston ( osa Autere-opistoa ) kehitysvammaisten opintopiirit ovat olleet jo usean vuoden ajan maksuttomia. Siellä on saatu ja osattu hakea ja ohjata valtionavustusta kaikkein pienituloisimmalle työkyvyttömyyseläkkeellä toimeentulevalle väestönosalle. Antaa kehitysvammaiselle mahdollisuus harrastaa myös kodin ulkopuolella.
Virroilla kansalaisopiston maksut parissa kehitysvammaisille ohjatussa kurssissa ovat maksullisia. Toinen kursseista on toimintakeskuksessa päiväaikaan, josta ei synny edes tilakuluja muun päivätoiminnan toimiessa ohessa. Monelle kehitysvammaiselle tuo 30 euroa on jo iso raha ja esteenä osallistumiselle kaikkien pakollisten kulujen jälkeen, etenkin jos asuu omassa kodissaan.
Virroilla on jaettu kohdeavustuksia kaupungin hyvää tulosta tehneestä kassasta mm. eri liikunta-ja nuorisojärjestöille kotikunnassa. Mihin kehitysvammaiset nuoret ovat unohtuneet ? Mielestäni kaupunki voisi raottaa kukkaroaan sen verran, että kansalaisopiston kehitysvammaisten piirimaksut poistetaan. He jos ketkä tarvitsevat virkistystoimintaa, myös etenkin omissa lapsuudenkodeissaan asuvat.

Vastuuhenkilö

Seija Kanerva

Virrat


Tilaa sähköpostitiedotteet