Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Liikkennevalot Aleksanterinkadulle Heinätorinkadun kohdalle

Oulu Kuntalaisaloite
Julkaistu 
6.9.2017
Lähetetty kuntaan 
7.9.2017
Kunnan vastaus 
18.10.2017
Muokattu 
18.10.2017
Kunnan vastaus 
18.10.2017
Muokattu 
18.10.2017

Kunnan vastaus

Vastaus annettu 16.10.2017:

Liikennevalojen rakentaminen kohteeseen ei ole tällä hetkellä järkevää Aleksanterinkadun yleissuunnittelun (välillä Saaristonkatu-Puistokatu) odottaessa suunnitteluohjelmaan pääsyä.

Yhdyskuntalautakunnan 23.5.2017 hyväksymässä Oulun liikenneturvallisuussuunnitelmassa Aleksanterinkadun liikenneturvallisuuden parantamiseksi 5-10 vuoden aikajänteellä on esitetty kaistamäärän supistamista sekä kävely- ja pyöräilyolosuhteiden turvaamista. Liikenneturvallisuutta parantavat toimenpiteet tullaan huomioimaan kohteen yleissuunnitelmassa.

Ystävällisin terveisin,
Erkki Malo
Liikenneinsinööri

Aloitteen sisältö

Uusittu Hollihaan puisto vetää nyt paljon käyttäjiä ja liikenne Aleksanterinkadun yli lisääntyy. Erityisesti kadun yli liikkuu nyt yksin alakouluikäisiä lapsia. Aleksanterinkadulla Heinätorinkadun kohdalla oleva suojatie on hyvin vaarallinen, koska pohjoisesta tultaessa ennen suojatietä on mäki, jonka takaa tulevia autoja ei näe. Eteläänpäin ajettaessa taas oikea kaista on loppumassa, joten oikean ja vasemman kaistan välillä näkee isoja nopeuksia kun autot yrittävät päästä ennen oikean kaistan loppumista vasemmalla kaistalla olevan auton eteen eivätkä havannoi paikalla olevaa suojatietä ja sen käyttäjiä. Ajonopeudet Heinäpäässä Aleksanterinkadulla ovat korkeita molempiin suuntiin.

Liikennevalot toisivat turvallisuutta tietä ylittäville jalankulkijoille. Liikennevalot olisivat paikassa tarpeen, koska on vain ajankysymys milloin siinä henkilö jää auton alle.

Vastuuhenkilö

Sanna Heino

Oulu