Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Sillan rakentaminen Herttoniemenrannasta Tullisaareen

Helsinki Kuntalaisaloite
Julkaistu 
5.8.2017
Kerää osallistujia
Lähetetty kuntaan 
1.12.2017
Lähetetty kuntaan 
1.12.2017

Aloitteen sisältö

Herttoniemenrannasta tulee rakentaa silta Tullisaareen kevyen liikenteen käyttöön.

Tullisaaren alue sijaitsee Laajasalossa ja se muodostuu Aino Acktén huvilan ympäristöstä puistoineen. Tullisaaren puistossa on mm. ulkoilureitettejä, leikkialue lapsille, uimaranta sekä hiihtolatu lumisina talvina.

Tullisaareen kuuluvasta Killingholman saaresta on Herttoniemenrantaan vain noin 70 metrin meren ylitys. Tullisaari sijaitsee hyvin lähellä Herttoniemenrantaa, mutta tällä hetkellä Tullisaaren puistoalueelle on Herttoniemenrannasta noin kahden kilometrin kävelymatka kiertäen Laajasalon sillan kautta.

Herttoniemenrannassa asuu reilu 9000 asukasta. Silta Herttoniemenrannasta Tullisaareen toisi puistoalueen Herttoniemenrannan ja lähialueiden asukkaiden jokapäiväiseen käyttöön. Se mahdollistaisi esimerkiksi koiranulkoiluttajien, lenkkeilijöiden ja muiden ulkoilijoiden nopean pääsyn puistoon. Tällöin kaupungin ylläpitämä upea puistoalue pääsisi tehokkaammin kaupunkilaisten käyttöön.

Laajasalolaisille silta puolestaan toisi mukavan kevyenliikenteen väylän Herttoniemenrannan ravintoloiden ja palveluiden äärelle.

Ehdotan, että Herttoniemenrannasta rakennetaan silta Tullisaaren Killingholman saareen.

Aloitteen lisätiedot

Vastuuhenkilö

Heidi Kärki

Helsinki


Osallistu aloitteeseen

Aloitteeseen ei voi enää osallistua, koska se on jo lähetetty kuntaan.

Osallistu aloitteeseen

Aloitteeseen ei voi enää osallistua, koska se on jo lähetetty kuntaan.
56 Osallistunutta

Osallistujat

56

Kuvaajassa näytetään vain Kuntalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.