Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Suljettu alue mopoille

Kokkola Kuntalaisaloite
Julkaistu 
16.5.2017
Kerää osallistujia
Lähetetty kuntaan 
Kerää osallistujia

Aloitteen sisältö

​Kokkolan alueella on paljon mopoilla ja moottoripyörillä ajavia nuoria, jotka harrastavat erilaista temppuilua pyörillään.
Harrastus on monelle nuorelle tärkeä, osalla se on alkanut jo lapsena polkupyörillä keuliessa.

Kokkolassa ei kuitenkaan ole heille kunnollista sekä laillista paikkaa oman laitteen käsittelyn harjoittelemiseen tai vapaaseen temppuiluun.
Tilanpuute siirtää harrastuksen julkisille teille, mistä koituu turhia ongelmia ja mahdollisia vaaratilanteita nuorille, ulkopuolisille ja virkavallalle.

Mopoilla ja moottoripyörillä temppuilu ei ole uusi harrastus, eikä se ole loppumassakaan, joten miksi ei tehtäisi sille laillista aluetta jossa harjoittelu olisi turvallisempaa ja helpompaa.

Tälläisen alueen toteuttaminen ei olisi kauhean kallista ja sillä vähennettäisiin liikenteessä tapahtuvaa kikkailua ja muiden tienkäyttäjien häiriköintiä. Näin pidettäisiin tyytyväisinä harrastavat nuoret sekä aikuiset, virkavalta, teiden ylläpitäjät, autoilijat ja muut kunnan asukkaat.

Alueeksi riittäisi tasainen pitkä ja leveä asfalttialue, joka olisi tarpeeksi kaukana asutuksesta, jotta ei häiritsisi muita ihmisiä.

Aloitteen lisätiedot

Vastuuhenkilö

Osallistujat

125

Kuvaajassa näytetään vain Kuntalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.