Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Vanhusten elintila

Tervola Kuntalaisaloite
Julkaistu 
17.4.2017
Lähetetty kuntaan 
18.4.2017
Lähetetty kuntaan 
18.4.2017

Aloitteen sisältö

Jokaiselle ihmiselle on suositus asuinhuoneiston pinta-alasta/henkilö. Minusta nykyinen järjestely kotikullerossa on ahtaanlainen. Kaksi vanhusta asuu samassa huoneessa, joka on tarkoitettu yhdelle hengelle. Kuulemma johtuu vanhan kotikulleron remontista. Liekö ollut kosteusvahinko vanhassa paikassa , kun homeen hajun haistaa jo eteisessä. Puhun fysioon ja entiseen hammashoitolaan menevää sisäänkäyntiä.

Ehdotan, että remontti otetaan nyt ykkösasiaksi kaikkien muiden hankkeiden sijaan. Vanhukset ovat yhtälailla tärkeitä ihmisiä kuin nuoret ja lapset ja työikäiset.
Jokaiselle oma huone ja jos pariskunnat haluaa elää yhdessä, se on eri asia, mutta pinta-ala pitää olla sen mukainen.

Toinen asia on vanhuksille osoitettu kuntoutus ja virkistystoiminta. Vaikka tv:t on kaikissa huoneissa , kaikki eivät niitä halua katsoa kaiken aikaa. Askartelutarvikkeita, pelejä, jotka auttavat muistissa , hahmottelussa ja yleensäkin liittyvät toimintaterapiaan. Aivojen virkistystä ja sorminäppäryyttä edistäviä pelejä.

Lisäksi on laitteita, jotka edistävät toimintakykyä: restoraattori ja motomed-laite, jotka muistuttavat kuntopyörää, mutta ovat tarkoitettuja liikuntaesteisten käyttöön. Näitä laitteita on kuulemma Rovaniemellä vanhusten talossa joksaisessa huoneessa omansa.

Ehdotan, että kunnan päättäjät kävisivät katsomassa vanhuksia ja heidän elinpiiriään ja tutustuisivat myös kuntoutussuunnitelmiin ja niiden toteutusta.

hoitohenkilökuntaa on liian vähän ja myös fysioterapia- sekä toimintaterapiassa tarvitaan lisää henkilökuntaa. Me kaikki tullaan apua tarvitseviksi ja siksi toivoisin, että tämä asia otettaisiin huomioon. Vaikka hyväntekeväisyystansseilla hommataan yhdessä laitteita vanhuksille.

Vastuuhenkilö

Vastuuhenkilötiedot poistuvat, kun aloitteen toimittamisesta kuntaan on kulunut vuosi.

Tilaa sähköpostitiedotteet