Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

EHDOTUS KALEVALANTIE 33B KERROSTALON KEHITTÄMISEKSI

Ilomantsi Kuntalaisaloite
Julkaistu 
4.4.2017
Kerää osallistujia
Lähetetty kuntaan 
1.5.2017
Lähetetty kuntaan 
1.5.2017

Aloitteen sisältö

Talon ongelmana ovat pitkään olleet isohkot tyhjinä seisovat huoneistot (tällä hetkellä 3 h+ k 74 m2 2 kpl, 2 h+ k 55 m2 2 kpl ja
4 h+ k 93 m2 samoin 2 kpl). Näistä huoneistoista pääosa eli neljä sijaitsee talon toisessa kerroksessa kahdessa eri rapussa. Vuokrat ovat nyt välillä 427 - 621 € /huoneisto.
Ehdotukseni on, että tutkittaisiin tilojen soveltuvuus vanhusten ryhmäkodeiksi. Ilomantsissa on tällä hetkellä vain yksi ryhmäkoti. Vanhus- ja vammaispalvelulla on hyvät kokemukset tällaisesta palveluasumisesta monestakin syystä. Sellaiset vanhukset, joiden yksin kotona selviäminen tuottaa vaikeuksia, saavat tällaisessa ryhmäkodissa tukea toisistaan. Yksinäisyys pyyhkiytyy myös pois. Kuitenkin jokaisella säilyy oma yksityisyys. Pohjois-Karjalassa ovat maan yksinäisimmiksi itsensä tuntevat ihmiset. 75 vuotta täyttäneistä naisista joka viides on luokiteltu yksinäiseksi.
Palvelut on kirkonkylällä helppo järjestää. Korkea vuokrakynnys madaltuisi merkittävästi. Huoneistoista saataisiin tuloa tuottavia yksiköitä taloyhtiölle pienillä järjestelyillä.
Suurin varustusta vaativa investointi olisi esteettömän pääsyn järjestäminen asumisyksikköön. Edullisimmin se onnistuisi kaidehissien avulla. Uusien kaidehissien hinnat vaihtelevat 5000 - 10000 € hintaluokassa. Kaidehissi on tuoli, joka sähköisesti kuljettaa liikuntarajoitteisen tasolta toiselle. Ryhmäkotiratkaisut sopisivat talon toiseen kerrokseen.
Ehdotankin että päätöksentekijät selvittäisivät Siun Soten asiantuntijoiden kanssa tämän aloitteeni toteuttamismahdollisuudet talon purkamisen sijaan. Tämä olisi yksi ongelman ratkaisu; muitakin ratkaisumalleja toki löytyy.
Jotta ehdotukseni tulisi asiallisesti tutkituksi, jätän tämän kuntalaisaloitteena Ilomantsin kunnan käsiteltäväksi.

Aloitteen lisätiedot

Vastuuhenkilöt

Vastuuhenkilötiedot poistuvat, kun aloitteen toimittamisesta kuntaan on kulunut vuosi.

Osallistu aloitteeseen

Aloitteeseen ei voi enää osallistua, koska se on jo lähetetty kuntaan.

Osallistu aloitteeseen

Aloitteeseen ei voi enää osallistua, koska se on jo lähetetty kuntaan.
15 Osallistunutta
14 kunnan asukasta
12 nimeä julkaistu palvelussa (nimilista ei enää nähtävissä)

Osallistujat

15
14 kunnan asukasta
12 nimeä julkaistu palvelussa (nimilista ei enää nähtävissä)

Kuvaajassa näytetään vain Kuntalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.