Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Tekonurmi Honkalan hiekkakentälle

Harjavalta Kuntalaisaloite
Julkaistu 
28.3.2017
Kerää osallistujia
Lähetetty kuntaan 
20.4.2017
Lähetetty kuntaan 
20.4.2017

Aloitteen sisältö

Harjavallan Pallo ry:n johtokunta esittää kuntalaisaloitteessaan Honkalan hiekkakentän päälle rakennettavaksi jalkapallotekonurmea. Tekonurmikenttä palvelisi kasvavaa jalkapallon harrastajien määrää kaupungissa ja lisäisi myös osaltaan kaupungin vetovoimaisuutta. Tekonurmi soveltuisi myös alustana monien muiden lajien sekä koulujen, päiväkotien ja erityisryhmien käyttöön.

Kustannuksiltaan tekonurmi kyseiseen paikkaan tulisi hankintakustannuksiltaan edullisemmaksi muiden kuntien vastaaviin verrattuna, koska infra on jo kunnossa valaistuksen, aitojen ja pukukoppien suhteen. Käyttökustannuksiltaan tekonurmi on edullisempi luonnonnurmeen verrattuna, koska se ei vaadi leikkuuta, lannoitusta, viivojenvetoa eikä kastelua.

Harjavallan Pallon harrastajamäärä on tuplaantunut muutamassa vuodessa, ollen viime vuoden lopulla n. 250 lisenssipelaajaa. Harjavallan Pallo oli vuoden lopulla SPL:n piirin kahdeksanneksi suurin seura. Sarjoihin osallistuvia joukkueita viime kesänä oli 12 kappaletta. Lisenssi pelaajista yli 200 oli juniori-ikäisiä. Seura tarjoaa toimintaa alle kouluikäisistä lapsista 80-vuotiaisiin sekä tytöille että pojille. Jalkapallo on ympärivuotinen laji, jonka pelikausi alkaa huhtikuussa (ei Harjavallassa olosuhteista johtuen) ja päättyy lokakuussa. Talviharjoitteluolosuhteet paranivat roimasti liikuntahallin myötä ja nyt toivottaisiin vastaavaa piristysruisketta kesäkaudelle.

Honkalan nurmikenttä on iäkäs ja kestää hädin tuskin suuren pelimäärän rasitukset. Pelimäärästä johtuen suurin osa joukkueiden harjoittelusta on tehtävä kaupungin puistoalueella eli ts. Tapahtuma-aukiolla, johon esim. ei vierasjoukkueet suostu tulemaan harjoituspeleihin tai käytävä harjoittelemassa kaupungin ulkopuolella. Kevätkaudella ensimmäiset kuukaudet harjoitellaan Sairaalankentällä, joka täysin arvosteluasteikon alapuolella.

Tekonurmi mahdollistaisi isomman kotipelien määrän sekä myös turnausten järjestämisen Harjavallassa, johon tällä hetkellä melko rajalliset mahdollisuudet. Kotipeleillä ja turnauksilla saadaan vierasjoukkueiden kannattajajoukkoja käyttämään palveluita kaupungissa sekä positiivista näkyvyyttä.

Lisäksi jokainen liikuntaan sijoitettu euro tulee hyvinvointina takaisin.

Toivomme aloitteemme tulevan huomioiduksi, kun kaupunki rahan käyttöään suunnittelee.

Harjavallan Pallo ry
Johtokunta

Aloitteen lisätiedot

Vastuuhenkilöt

Vastuuhenkilötiedot poistuvat, kun aloitteen toimittamisesta kuntaan on kulunut vuosi.

Osallistu aloitteeseen

Aloitteeseen ei voi enää osallistua, koska se on jo lähetetty kuntaan.

Osallistu aloitteeseen

Aloitteeseen ei voi enää osallistua, koska se on jo lähetetty kuntaan.
284 Osallistunutta
284 kunnan asukasta
269 nimeä julkaistu palvelussa (nimilista ei enää nähtävissä)

Osallistujat

284
284 kunnan asukasta
269 nimeä julkaistu palvelussa (nimilista ei enää nähtävissä)

Kuvaajassa näytetään vain Kuntalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.