Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Lisää bussilinjoja Järvenpään ja Pornaisten välille

Pornainen Kuntalaisaloite
Julkaistu 
19.3.2017
Kerää osallistujia
Lähetetty kuntaan 
2.4.2017
Lähetetty kuntaan 
2.4.2017

Aloitteen sisältö

Keskusteltuani varsinkin pornaislaisten nuorten kanssa, olemme tulleet siihen lopputulemaan että tarvitsemme lisää bussivuoroja Järvenpään ja Pornaisten välille. Arkena busseja menee ihan suhteellisen hyvin Järvenpäähän ja takaisin. Viimeinen bussi Järvenpäästä tulee kuitenkin jo klo 16.35. Monesti olen kuullut valitusta siitä kun ihmiset eivät pääse töistä/koulusta kotiin, eivät voi mennä ystävilleen kylään tai eivät pääse harrastuksiinsa elleivät saa kyytiä vanhemmiltaan tai muilta tuttavilta. Yksi bussi esim. klo 18.00 tai 19.00 olisi siis monelle tarpeellinen. Otetaan huomioon tässä myös keskustelu julkisenliikenteen käytön tärkeydestä ja sen lisäämisen merkityksestä, mutta ilman hyvää julkista liikennettä on siis melkein pakko omistaa auto. Myös viikonloppuisin olisi tarve päästä Järvenpäähän mutta busseja Järvenpäästä takaisin ei tule yhtäkään. Myös toiset kuntalaiset kuten Tuusulalaiset ja Järvenpääläiset ovat valittaneet siitä kun eivät pääse Pornaisiin tai sieltä pois mitenkään. Nyt kun Pornainen rakentaa uutta ja kallista kunnallistekniikkaa houkutellakseen uusia asukkaita olisi ehdottoman tärkeää että myös kunta pystyisi tarjoamaan hyvän julkisenliikenteen uusille ja vanhoille asukkaille.
Kesällä busseja Pornaisista Järvenpäähän tai toisinpäin ei mene yhtään. Tämä vaikeuttaa mm. pornaislaisten nuorten kesätyönhakua muille paikkakunnille. Nuoria kannustetaan kesätöihin mutta Järvenpään, Tuusulan tai Keravan alueille on mahdotonta päästä kesäisin, ja kuitenkin Pornaisissa kesätyömahdollisuudet ovat hyvin pienet. Edes yksi bussi kesälomalla edestakaisin voisi helpottaa monen ihmisen elämää.
Monet nuoret ovat sanoneet haluavansa muuttaa pois Pornaisista tulevaisuudessa juurikin huonojen kulkuyhteyksien takia. Julkisenliikenteen lisääminen lisäisi myös varmasti sen käyttäjiä.

Vastuuhenkilöt

Vastuuhenkilötiedot poistuvat, kun aloitteen toimittamisesta kuntaan on kulunut vuosi.

Osallistu aloitteeseen

Aloitteeseen ei voi enää osallistua, koska se on jo lähetetty kuntaan.

Osallistu aloitteeseen

Aloitteeseen ei voi enää osallistua, koska se on jo lähetetty kuntaan.
93 Osallistunutta
91 kunnan asukasta
73 nimeä julkaistu palvelussa (nimilista ei enää nähtävissä)

Osallistujat

93
91 kunnan asukasta
73 nimeä julkaistu palvelussa (nimilista ei enää nähtävissä)

Kuvaajassa näytetään vain Kuntalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.