Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Kuopion taidelukio LUMIT:ille uudet tilat Linnanpellolta

Kuopio Kuntalaisaloite
Julkaistu 
18.3.2017
Kerää osallistujia
Lähetetty kuntaan 
5.5.2017
Lähetetty kuntaan 
5.5.2017

Aloitteen sisältö

Ehdotamme, että Kuopion kaupunki aloittaa tarvittavat toimet, jotta Kuopion taidelukio LUMIT voi siirtyä toimimaan entisen Linnanpellon lukion (Kalevalan koulun Linnanpellon yksikön) tiloihin.

Taidelukion nykytilat koostuvat kahdesta erillisestä rakennuksesta (Yhteiskoulu ja Puistokoulu), joiden koko ja kunto eivät ole mielestämme modernille lukiolle tarpeellisella tasolla. Lisäksi koulun tilojen erillään olo ja ruokalan puute ovat olennaisia ongelmia. Myös sähköinen ylioppilastutkinto vaatii jatkossa kouluilta suurempia tiloja ylioppilaskirjoituksien järjestämiseen.

Taidelukion uusien tilojen valmistuminen Musiikkikeskuksen välittömään läheisyyteen tulevaan uudisrakennukseen on epävarmaa. Hankkeen suunnittelu ja toteutus vievät joka tapauksessa useita vuosia ja koulu tarvitsee tilaa heti.

Linnanpellon koulu on suunniteltu suurelle opiskelijamäärälle ja sinne mahtuisi koko nykyinen LUMIT sekä mahdollisesti tulevaisuudessa lisää väkeä. Kattoremontilla ja tilojen pienellä jalostamisella taidelukiokäyttöön saataisiin toimiva väliaikaisratkaisu vähällä vaivalla. Yksi tyhjillään oleva koulurakennus saataisiin käyttöön ja paine ratkaista uudisrakennuksen kohtalo hellittäisi. Samalla paremmat tilat takaisivat taidelukiollemme paremmat mahdollisuudet kehityyä oikeaksi edelläkävijäksi omalla erikoisalueellaan.

Vastuuhenkilöt

Vastuuhenkilötiedot poistuvat, kun aloitteen toimittamisesta kuntaan on kulunut vuosi.

Osallistu aloitteeseen

Aloitteeseen ei voi enää osallistua, koska se on jo lähetetty kuntaan.

Osallistu aloitteeseen

Aloitteeseen ei voi enää osallistua, koska se on jo lähetetty kuntaan.
1 Osallistunutta
1 kunnan asukas

Osallistuja

1
1 kunnan asukas

Kuvaajassa näytetään vain Kuntalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.