Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Kuopion taidelukio LUMIT:ille uudet tilat Linnanpellolta

Kuopio Kuntalaisaloite
Julkaistu 
18.3.2017
Kerää osallistujia
Lähetetty kuntaan 
Kerää osallistujia

Aloitteen sisältö

Ehdotamme, että Kuopion kaupunki aloittaa tarvittavat toimet, jotta Kuopion taidelukio LUMIT voi siirtyä toimimaan entisen Linnanpellon lukion (Kalevalan koulun Linnanpellon yksikön) tiloihin.

Taidelukion nykytilat koostuvat kahdesta erillisestä rakennuksesta (Yhteiskoulu ja Puistokoulu), joiden koko ja kunto eivät ole mielestämme modernille lukiolle tarpeellisella tasolla. Lisäksi koulun tilojen erillään olo ja ruokalan puute ovat olennaisia ongelmia. Myös sähköinen ylioppilastutkinto vaatii jatkossa kouluilta suurempia tiloja ylioppilaskirjoituksien järjestämiseen.

Taidelukion uusien tilojen valmistuminen Musiikkikeskuksen välittömään läheisyyteen tulevaan uudisrakennukseen on epävarmaa. Hankkeen suunnittelu ja toteutus vievät joka tapauksessa useita vuosia ja koulu tarvitsee tilaa heti.

Linnanpellon koulu on suunniteltu suurelle opiskelijamäärälle ja sinne mahtuisi koko nykyinen LUMIT sekä mahdollisesti tulevaisuudessa lisää väkeä. Kattoremontilla ja tilojen pienellä jalostamisella taidelukiokäyttöön saataisiin toimiva väliaikaisratkaisu vähällä vaivalla. Yksi tyhjillään oleva koulurakennus saataisiin käyttöön ja paine ratkaista uudisrakennuksen kohtalo hellittäisi. Samalla paremmat tilat takaisivat taidelukiollemme paremmat mahdollisuudet kehityyä oikeaksi edelläkävijäksi omalla erikoisalueellaan.

Vastuuhenkilö

Vastuuhenkilö ei ole julkaissut nimeään.

Ota yhteyttä aloitteen vastuuhenkilöön

Osallistu aloitteeseen

1 Osallistunutta

1 nimi ei julkaistu palvelussa

Osallistuja

1

1 nimi ei julkaistu palvelussa

Kannatusilmoituksia tässä palvelussa 1

Kuvaajassa näytetään vain Kuntalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.