Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Nuorille tilaa Saaristokaupungissa.

Kuopio Kuntalaisaloite
Julkaistu 
16.3.2017
Kerää osallistujia
Lähetetty kuntaan 
Kerää osallistujia

Aloitteen sisältö

NYKYTILA
Saaristokaupunki on pian 14 000:n asukkaan kaupunginosa Kuopiossa. Saaristokaupungin osissa, Lehtoniemi-Keilankannassa, Rautaniemessä, Savolanniemessä, Pirttiniemessä ja Kärängässä ei ole nuoriso- tai vapaa-ajan monitoimitiloja. Koulutilat ovat ylikuormitetut ja osin soveltumattomia vapaa-ajan käyttöön. Pinarin nuoriso- ja vapaa-ajantila palvelee tällä hetkellä Petosen, Pyörön, Pitkälahden, Pirtin ja Jynkän asukkaita monipuolisesti, mutta on jo ylikuormitettu. Pinari sijaitsee myös liian kaukana edellä mainituista Saaristokaupungin osista.
VAATIMUS
Saaristokaupungissa kaupunginosaan 33, kortteliin 15, tontille 1 rakennetaan nuoriso– ja vapaa-ajan monitoimitilat kaikkien ikäluokien tarpeet huomioiden. Tila palvelisi niin mammoja, lapsia, nuoria kuin senioreitakin.
PERUSTELU
Nuorisopalvelut edistävät kuopiolaisten hyvinvointia ja ovat yksi tärkeä ja selittävä tekijä syrjäytymisen ehkäisyyn. Toiminta nuorisotilassa antaa tukea nuoren sosiaaliseen kasvuun ja omaan elämän hallintaan. Myös eläkeiässä olevien, hyvinvoinnille lähellä tarjottu vapaa-ajantoiminta on tärkeää. Saaristokaupunki on Kuopion toiseksi suurin asuinalue vailla nuoriso- ja vapaa-ajan monitoimitiloja. Merkittävä osa saaristokaupunkilaisista on nuorehkoja lapsiperheitä. Lehtoniemessä asuu myös paljon eläkeiässä olevia. Alueella on jo päiväkoteja, koulut ja kauppoja, joten vapaana olevan tontin käyttäminen nuoriso- ja vapaa-ajan monitoimitilaa varten on perusteltu.

Aloitteen lisätiedot

Vastuuhenkilöt

Tanja Airaksinen

Kuopio

Esko Koistinen

Kuopio


Ota yhteyttä aloitteen vastuuhenkilöihin

Osallistu aloitteeseen

296 Osallistunutta
119 kerätty tässä palvelussa, joista
119 kunnan asukasta
99 nimeä julkaistu palvelussa
177 nimeä lisäksi kerätty muualla

Osallistujat

296
119 kerätty tässä palvelussa, joista
119 kunnan asukasta
99 nimeä julkaistu palvelussa
177 nimeä lisäksi kerätty muualla

Kuvaajassa näytetään vain Kuntalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.