Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Lappajärven homekoulu purettava ja rakennettava uudelleen!

Lappajärvi Kuntalaisaloite
Julkaistu 
8.3.2017
Kerää osallistujia
Lähetetty kuntaan 
Kerää osallistujia

Aloitteen sisältö

Homeinen rakennus on vaarallinen terveydelle ja ala-aste pitää ehdottomasti rakentaa uudestaan. Homelle altistuvat pienet lapset ja koulun työntekijät.


Vuodelta 2013 tämä juttu:

"Lappajärven sivistystoimenjohtaja Tarja Puro on sitä mieltä, että Lappajärven kirkonkylän koulun remontti ei ole järkevää. Hänestä olisi viisainta, että kirkonkylän alueen alakoululaisten opetus keskitettäisiin koulukeskukseen.

Kirkonkylän koulussa tehdyssä rakennetutkimuksessa on todettu kosteusvaurioita kellaritiloissa. Kellarissa on ollut myös opetustiloja. Puro esittää sivistyslautakunnalle, ettei koulua ole järkevää remontoida. Sivistyslautakunta sanoo kantansa asiaan ensi viikon torstaina."

Ja 2017:

"Lappajärven kunta ei vielä ole saanut raporttia homekoirien löydöksistä, mutta homekoirien tekemien havaintojen perusteella koulua ryhdytään korjaamaan.

–Koirat löysivät pieniä, pistemäisiä kohteita, Lappajärven kunnan tekninen johtaja Anne Övermark toteaa.
Havainnot eivät yllättäneet. Koirat tekivät löydöksiä pääsääntöisesti sieltä, missä vikoja oletettiinkin olevan. Övermarkin mukaan uusiakin paikkoja löytyi, mutta ne olivat sellaisia, että havaintojen perusteella on mahdollista päätellä, mistä ongelmat johtuvat.
–Päätimme kokeilla koulun korjaamista. Näiden havaintojen perusteella voidaan tehdä se kustannustehokkaasti.
Rakenteiden terveys varmistetaan ottamalla materiaalinäytteitä ja lähettämällä ne tutkittaviksi.
–Tämän lisäksi koiria käytetään täällä vielä uudelleen ennen kuin pinnat pannaan umpeen, jotta voimme varmistaa, että tulee tiivistä, Övermark perustelee."

Aloitteen lisätiedot

Vastuuhenkilö

Vastuuhenkilö ei ole julkaissut nimeään.

Ota yhteyttä aloitteen vastuuhenkilöön

Osallistujat

4

Kuvaajassa näytetään vain Kuntalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.