Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Varhaiskasvatuksen palauttaminen kaikille siihen oikeutetuille

Siilinjärvi Kuntalaisaloite
Julkaistu 
17.2.2017
Kerää osallistujia
Lähetetty kuntaan 
20.8.2017
Lähetetty kuntaan 
20.8.2017

Aloitteen sisältö

Siilinjärven kunnanvaltuusto rajoitti varhaiskasvatusoikeutta työttömien lapsilta 2016. Päätökselle ei olisi ollut taloudellista perustetta kun kunnan talous on ollut vakaalla pohjalla monella vuodella.

Tehty päätös on syrjivä päätös ja siitä on tehty valitus suomalaisten lastenoikeuksia puolustavien järjestöjen taholta kansainväliseen lastenoikeuksia puolustavaan toimielimeen.

Yleinen keskustelu käy vilkkaana lasten ja nuorten varhaisesta syrjäytymisestä maassamme. Tämä varhaiskasvatuksen eväyspäätös on omiaan edesauttamaan lisääntyvää nuorison syrjäytymistä.

Koulutuksen PISA tulokset ovat pudonneet muutamassa vuodessa Suomessa jyrkästi, erityisesti poikien oppimistilanne on tilanne on hälyttävä.

Erittäin hälyttävää on siilinjärveläisnuorten mielenterveysongelmat, jotka ovat vertailussa olevien kehyskuntien korkeimmat. Tätäkin tilannetta auttaisi syrjimätön lasten varhaiskasvatus.

Tilanne on nyt päiväkotien ohjausryhmissä kaaoksellinen, kaikki lapset eivät ole päiväkodissa koko päivää. On tulijoita menijöitä, jatkuvaa rauhattomuutta. Opetusryhmät ovat säästopäätöksen vuoksi liian isoja. Näin kaikkien lasten tilanne kärsii tästä varhaiskasvatuksen leikkauspäätöksestä.

Hyvinvointikuntamme on kuntien välisessä vertailussa korkealla. Olisi sille luonteenomaista huolehtia kaikkien lasten varhaiskasvatuksesta oikeudenmukaisesti ja maksutta.

Aloitteen lisätiedot

Vastuuhenkilö

Rauno Jääskeläinen

Siilinjärvi


Osallistu aloitteeseen

Aloitteeseen ei voi enää osallistua, koska se on jo lähetetty kuntaan.

Osallistu aloitteeseen

Aloitteeseen ei voi enää osallistua, koska se on jo lähetetty kuntaan.
2 Osallistunutta

Osallistujat

2

Kuvaajassa näytetään vain Kuntalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.