Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Nättinummen 3-alueen kenttä liikunta- ja virkistyskäyttöön

Turku Kuntalaisaloite
Julkaistu 
10.2.2017
Lähetetty kuntaan 
10.2.2017
Lähetetty kuntaan 
10.2.2017

Aloitteen sisältö

Nättinummen 3-alueen, Pillipiiparinpolun ja Aurorankadun vieressä sijaitsee pieni santapohjainen kenttä. Ehdotan kyseisen kentän kuntoon laittamista ja muuttamista selkeästi liikunta- ja virkistyskäyttöön. Perusteluna on asuinalueen yhteisöllisyyden ja osallisuuden parantaminen. Alueella asuu eri-ikäisiä aktiivisia ihmisiä, jotka liikkuisivat mahdollisesti vielä enemmän, mikäli kentän olosuhteet olisivat paremmat.
Huoli kentän kunnosta ja huollosta nousivat erityisesti viime keväänä, kun kyseistä aluetta käytettiin hiekoitussepelien "kaatopaikkana".

Ehdotan kentälle seuraavia toimenpiteitä:
- kenttä lanataan muutaman kerran kesäkauden aikana
- kentälle tuodaan kaksi pientä jalkapallomaalia ja mahdollisesti palloseinä
- istumapenkki ja roskakori
- talvikautena kenttä jäädytetään vastaavalla tavalla, kuten esim. Hepokullan luistelukenttä.

Edellä mainituilla ehdotuksilla ei uskoakseni ole mittavia taloudellisia lisärasitteita kaupungin liikuntapalveluiden lisäämisessä. Nättinummen 3-alueen kentän ehostaminen lisäisi ja parantaisi entisestään alueen viihtyvyyttä, puhumattakaan liikunnan tuomista hyödyistä yksilön kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.
Nättinumessa ei muutenkaan ole erikseen mitään kylätaloa tai muuta vastaava asuinalueen yhteisön kokoontumispaikkaa. Turkua kehitetään selkeästi toisesta suunnasta ja silloin herkästi "takapiha" jää huonommalle hoidolle ja palvelutasolle.

Liikunta luo hyvinvointia!Aloitteen lisätiedot

Vastuuhenkilö

Vastuuhenkilötiedot poistuvat, kun aloitteen toimittamisesta kuntaan on kulunut vuosi.

Tilaa sähköpostitiedotteet