Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Kesätyön tarjoaminen Turku-aiheisten artikkeleiden Wikipedia kirjoittajana

Turku Kuntalaisaloite
Julkaistu 
22.1.2017
Kerää osallistujia
Lähetetty kuntaan 
21.4.2017
Kunnan vastaus 
15.1.2018
Kunnan vastaus 
15.1.2018

Kunnan vastaus

Arvoisa Juho Suominen, kiitos hyvästä aloitteesta Turku-kuvan kehittämisessä. Otamme aloitteen huomioon seuraavan kesätyöntekijän ja/tai työllistetyn työtehtävissä.
Wikipedian päivittäminen ja tietojen korjaaminen Turun kaupunkia koskevien tietojen osalta on kaupungin konsernihallinnon vastuulla, ja sitä tehdään jatkuvasti yhteistyössä kaupungin eri alojen asiantuntijoiden kanssa.

Voimme hyvin alkaa tehdä laajempia Turkua koskevia artikkeleita systemaattisesti. Tämä työ sopii hyvin ehdottamallanne tavalla eli kesätyöntekijöiden ja myös työllistettyjen avulla.
Turun kaupungin viestinnän ja markkinoinnin vastuualueella konsernihallinnossa työskentelee joka kesä 1-2 kesätyöntekijää. Ympäri vuoden niin konsernihallinnossa kuin kaikkien toimialojen viestinnässä on töissä useita työllisyyspalvelukeskuksen kautta kaupungin palvelukseen tulevia työllistettyjä.
Kevät-talveksi 2018 konserniviestintään on tulossa ainakin yksi työllistetty noin 8 kuukaudeksi. Hänen ja jatkossa kaikkien kesätyöntekijöiden ja työllistettyjen työtehtävälistaan lisätään nyt Turku-artikkeleiden teko. Artikkeleiden aiheet mietitään konserniviestinnässä, mutta mielestäni tekijät voivat niitä itsekin päättää, jotta sosiaalisen median luonteeseen kuuluva moniarvoisuus ja eri näkökulmien kunnioittaminen säilyy.
Turussa 15.1.2018

Ystävällisesti, Saara Malila, viestintäjohtaja, Turun kaupunki
p. 044 907 5710

Aloitteen sisältö

Hei.

Ehdotan, että Turku palkkaa henkilön kirjoittamaan Turku-aiheisia artikkeleita ensisijaisesti Wikipediaan (suomi, englanti ja ruotsi) sekä mahdollisesti ajan salliessa muihin vastaaviin palveluihin. Tämän toiminnan tarkoitus on kaupungin julkisuuskuvan parantaminen sekä tiedon levittäminen Turusta, turkulaisista sekä alueen tarjoamista palveluista.

Wikipedia on erittäin suosittu kanava tiedon välittämiseen. Useat henkilöt sekä kotimaassa että ulkomailla muodostavat käsityksensä monista asioista sen avulla. Wikipedia onkin käytännössä syrjäyttänyt perinteiset tietosanakirjat.

Turulla olisi oiva mahdollisuus vaikuttaa suuresti omaan julkisuuskuvaansa sangen pienellä rahalla (verrattuna radio, tv, yms. mainoksiin). Kyseiseen kirjoitustehtävään voisi esimerkiksi palkata jonkin sopivan kirjoitus- tai kielialan opiskelijan tai pitkäaikaistyöttömän. Kesätyö olisi pituudeltaan sopiva asian kokeilemiseen käytännössä ilman kummempia riskejä.

Terveisin
Juho Suominen

Vastuuhenkilöt

Vastuuhenkilötiedot poistuvat, kun aloitteen toimittamisesta kuntaan on kulunut vuosi.

Osallistu aloitteeseen

Aloitteeseen ei voi enää osallistua, koska se on jo lähetetty kuntaan.

Osallistu aloitteeseen

Aloitteeseen ei voi enää osallistua, koska se on jo lähetetty kuntaan.
20 Osallistunutta
20 kunnan asukasta
16 nimeä julkaistu palvelussa (nimilista ei enää nähtävissä)

Osallistujat

20
20 kunnan asukasta
16 nimeä julkaistu palvelussa (nimilista ei enää nähtävissä)

Kuvaajassa näytetään vain Kuntalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.