Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Harjoittelupaikkoja korkeakouluopiskelijoille

Mikkeli Kuntalaisaloite
Julkaistu 
13.4.2016
Lähetetty kuntaan 
13.4.2016
Lähetetty kuntaan 
13.4.2016

Aloitteen sisältö

Korkeakouluopiskelijoille tarjottavat harjoittelupaikat ovat tärkeitä maakuntien elinvoimaisuuden lisäämiseksi, koska ne ovat keino houkutella alueille nuoria osaajia. Harjoittelupaikat ovat mahdollisuus paikata korkeakouluverkkoon jääviä aukkoja. Siksi kuntien ei pitäisi suhteuttaa harjoittelupaikkoja sen mukaan, onko kunnassa korkeakoulua vaan sen mukaan, minkä alan osaajia alueelle halutaan.
- Korkeakouluopiskelijat ovat valmiita liikkumaan harjoittelupaikkojen perässä, ja siksi kuntien ei kannata hukata mahdollisuutta saada alueelle nuoria osaajia, sanoo Etelä-Savon Keskustanuorten toiminnanjohtaja Sofia Tuisku.

Usein harjoittelupaikka on opiskelijoille myös ensimmäinen vaihtoehto tulevaksi työpaikaksi, joten harjoittelupaikkojen tarjoaminen on todellinen mahdollisuus lisätä työperäistä muuttoa alueelle. Etelä-Savon Keskustanuoret toivoo, että Etelä-Savon kunnat ottavat tilaisuuden tosissaan ja rohkaisevat myös alueen yrityksiä harjoittelijoiden palkkaamiseen.
- Harjoittelupaikat ovat mahdollisuus osoittaa, että nuoria halutaan myös niille alueille, joille ei opiskeluiden perässä muuteta. Esimerkiksi toivoisimme Mikkelin kaupungin tarjoavan harjoittelupaikkoja tulevaisuudessa myös yliopisto-opiskelijoille, vetoaa Etelä-Savon Keskustanuorten puheenjohtaja Laura Hämäläinen.

Vastuuhenkilö

Vastuuhenkilötiedot poistuvat, kun aloitteen toimittamisesta kuntaan on kulunut vuosi.

Tilaa sähköpostitiedotteet