Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Tuomelan koulun lakkautus on peruttava

Vantaa Kuntalaisaloite
Julkaistu 
21.1.2016
Kerää osallistujia
Lähetetty kuntaan 
28.2.2016
Lähetetty kuntaan 
28.2.2016

Aloitteen sisältö

Vantaan kaupunki teki syksyllä 2013 päätöksen lakkauttaa Vantaan Hämeenkylässä sijaitseva Tuomelan koulu asteittain vuoden 2016 elokuuhun mennessä .

Tuomelan koulu on rakennushistoriallisesti arvokas noin 200 oppilaan alakoulu.
Tuomelan koulu on sisäilmaltaan terve.

Jos Vantaan kaupunki pysyy alkuperäisessä päätöksessään tietää se sitä, että Tuomelan koulun oppilaat ohjataan suurelta osin sisäilmaltaan moniongelmaiseen koulurakennukseen. Tämä päätös aiheuttaa ketjureaktion jonka johdosta myös muiden lähialueiden lapsia ohjataan tulevaisuudessa tietoisesti sisäilmaongelmaisiin kouluihin.

Me tämän aloitteen allekirjoittaneet vaadimme, että Vantaan kaupunginvaltuusto peruu Tuomelan koulun lakkautuksen ja täten kunnioittaa lasten oikeuksia jotka on Perusopetuslaki 29 § (Lapsella on oikeus turvalliseen ja terveelliseen opiskeluympäristöön, opetukseen, parhaaseen mahdolliseen terveydentilaan ja kehitykseen eikä lasta saa syrjiä), sekä Terveydensuojelulaki 26 § (Terveyshaitta) ja Terveydensuojelulaki 54 § (Terveyden vaarantamisrikkomus)

Lasten oikeudet eivät toteudu kun sisäilmaltaan terveen koulun lakkauttamisen seurauksena oppilassiirtoja toteutetaan niin, että kahden sisäilmaltaan moniongelmaisen Hämeenkylän ja Rajatorpan koulujen oppilasmäärä kasvaa.
Lasten siirtäminen perustuu Vantaan kaupungin syksyllä 2013 tekemään päätökseen sulkea sisäilmaltaan terve Tuomelan koulu ja siirtää oppilaat muihin lähialueen kouluihin. Lukuisista asukkaiden pyynnöistä huolimatta Vantaan kaupungin sivistystoimi aikoo toteuttaa suunnitellut oppilassiirrot, vaikka vastaanottavien koulurakennusten tilanne on terveydellisesti vähintään arveluttava jopa kriittinen.

Huomioitavaa on myös se, että alueen sisävoimistelutilat vähenevät merkittävästi, vaikka voimistelusalien käyttöaste on nyt varsin kova.

Näistä syistä haluamme, että Vantaan valtuusto peruu Tuomelan lakkautuksen. Vuonna 2013 tehdyt perusteet ovat vanhentuneita, puutteelisia ja lainvastaisia

Aloitteen lisätiedot

Vastuuhenkilöt

Vastuuhenkilötiedot poistuvat, kun aloitteen toimittamisesta kuntaan on kulunut vuosi.

Osallistu aloitteeseen

Aloitteeseen ei voi enää osallistua, koska se on jo lähetetty kuntaan.

Osallistu aloitteeseen

Aloitteeseen ei voi enää osallistua, koska se on jo lähetetty kuntaan.
4927 Osallistunutta
1 275 kerätty tässä palvelussa, joista
1 275 kunnan asukasta
1 039 nimeä julkaistu palvelussa (nimilista ei enää nähtävissä)
3 652 nimeä lisäksi kerätty muualla

Osallistujat

4927
1 275 kerätty tässä palvelussa, joista
1 275 kunnan asukasta
1 039 nimeä julkaistu palvelussa (nimilista ei enää nähtävissä)
3 652 nimeä lisäksi kerätty muualla

Kuvaajassa näytetään vain Kuntalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.