Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Järvipohjanmaan Yhteistoiminta-alueen yhteistoiminnasta luopuminen

Vimpeli Kuntalaisaloite
Julkaistu 
10.10.2013
Kerää osallistujia
Lähetetty kuntaan 
14.11.2013
Lähetetty kuntaan 
14.11.2013

Aloitteen sisältö

Vimpeli - Kuntalaisaloite, julkaistu 10.10.2013, aloite kerää osallistujia.

Aloitteen tarkoitus:

Aloitteen tarkoituksena on luopua nykymuotoisesta Järvipohjanmaan yhteistoiminta-alueen yhteistyöstä ja palauttaa omista asioista päättäminen takaisin Vimpelin kunnalle. Tästä syystä nykyiset yhteistyösopimukset irtisanotaan vuoden 2013 loppuun mennessä. Vuoden 2014 aikana valmistellaan omat hallintokunnat ja terveyskeskus niin että ne toimivat viimeistään vuoden 2015 alusta. Perusturvan järjestämisestä neuvotellaan suoraan uuden 2016 aloittavan SOTE-alueen kanssa. Me aloitteen vastuuhenkilöt ja osallistujat haluamme, että aloitteen mukainen yhteistyöstä luopuminen käsitellään Vimpelin valtuustossa ja siitä käydään avoin julkinen keskustelu omana itsenäisenä päätösasiana.

Perustelut:

Vuonna 2009 aloitettu yhteistyönä toteutettu palvelutoiminta on osoittautunut Vimpelille liian kalliiksi ja rapauttanut Vimpelin kunnan talouden kriisikunnan tasolle. Yhteislautakunnissa ei ole pystytty vaikuttamaan palvelutuotannon laajuuteen, laatuun ja kustannuksiin. Todellisuudessa nämä asiat on päätetty Alajärven ja Soinin valtuustoissa joiden talousarvioihin ovat sisältyneet perusturvan, sivistystoimen, teknisen toimen, vapaa-ajantoimen ja maataloustoimen talousarviot. Näin ollen noin 80% Vimpelin maksettavaksi tulleista menoista on päätetty naapurikunnissa. Vieraat päättäjät ovat monelta osin huonontaneet ja osin kokonaan lopettaneet Vimpelin palveluja. Yhteistyön jatkaminen upottaa Vimpelin kunnan niin suureen velkaan että valtiovalta käyttää nykyisen kuntajakolain oikeuttaan kunnan pakkoliitokseen. Tähän kehitykseen me allekirjoittaneet tahdomme nopean muutoksen.

Vastuuhenkilöt

Vastuuhenkilötiedot poistuvat, kun aloitteen toimittamisesta kuntaan on kulunut vuosi.

Osallistu aloitteeseen

Aloitteeseen ei voi enää osallistua, koska se on jo lähetetty kuntaan.

Osallistu aloitteeseen

Aloitteeseen ei voi enää osallistua, koska se on jo lähetetty kuntaan.
67 Osallistunutta
66 kunnan asukasta
45 nimeä julkaistu palvelussa (nimilista ei enää nähtävissä)

Osallistujat

67
66 kunnan asukasta
45 nimeä julkaistu palvelussa (nimilista ei enää nähtävissä)

Kuvaajassa näytetään vain Kuntalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.