Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Mikkeliin tarvitaan ulkotreenitelineitä.

Mikkeli Kuntalaisaloite
Julkaistu 
3.6.2015
Kerää osallistujia
Lähetetty kuntaan 
11.6.2015
Lähetetty kuntaan 
11.6.2015

Aloitteen sisältö

Ulkotreenitelineet mahdollistavat kaikille avoimen ilmaisen lihaskuntoharjoittelupaikan, joten ne olisivat edullinen sijoitus kuntalaisten terveyteen ja hyvinvointiin. Telineitä voitaisiin sijoittaa esimerkiksi leikkipuistojen yhteyteen, jolloin vanhemmat voisivat treenata samaan aikaan, kun lapset leikkivät omilla telineillään. Tällöin vanhemmat antaisivat liikunnallisen mallin lapsilleen.

Mikkelin urheilupuiston mikonkadunpuoleinen ylätasanne olisi hyvä sijoituspaikka telineille. Tällöin telineet olisivat niin lasten, nuorten, aikuisten kuin ikääntyvienkin ulottuvissa. Muita mahdollisiakin sijoituspaikkoja voisi olla myös esimerkiksi satama, hänski, Urpolan- tai Lähemäen urheilukenttien alueet.

Street Workout on vapaamuotoista omalla kehonpainolla tehtävää lihaskuntoharjoittelua eli suomennettuna ulkotreeniä. Laji on maailmalla kovassa nosteessa ja esimerkiksi Itä-Euroopassa ja Yhdysvalloissa monet puistot ovat täynnä treenaavia ihmisiä. Laji sopii kaikille – lapsille, nuorille, aikuisille ja ikääntyville, koska kehonpainolla voidaan tehdä rajattomasti erilaisia helpompia ja vaikeampia liikkeitä.

Suomen Street Workout ry edistää ulkotreenaamista Suomessa ja se on ollut mukana suunnittelemassa suomalaisen telinefirman Lappset Group Oy:n Street Workout telineitä. Kyseistä telinekokonaisuutta käytetään Street Workoutin SM-kisoissa eli se tarjoaisi matalan kynnyksen lihaskuntoharjoittelupaikan lisäksi myös mahdollisuuden harrastaa street workoutia kilpaurheilumielessä.

Aloitteen lisätiedot

Vastuuhenkilöt

Vastuuhenkilötiedot poistuvat, kun aloitteen toimittamisesta kuntaan on kulunut vuosi.

Osallistu aloitteeseen

Aloitteeseen ei voi enää osallistua, koska se on jo lähetetty kuntaan.

Osallistu aloitteeseen

Aloitteeseen ei voi enää osallistua, koska se on jo lähetetty kuntaan.
12 Osallistunutta
11 kunnan asukasta
10 nimeä julkaistu palvelussa (nimilista ei enää nähtävissä)

Osallistujat

12
11 kunnan asukasta
10 nimeä julkaistu palvelussa (nimilista ei enää nähtävissä)

Kuvaajassa näytetään vain Kuntalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.